WERELDWINKEL HOOGEVEEN

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten – zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren – er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.

Cadeaubonnen

Wij zien ons genoodzaakt om te stoppen met het aannemen van de cadeaubonnen van De landelijke vereniging van Wereldwinkels.

De reden hiervoor is dat wij deze bonnen niet meer vergoed krijgen van de landelijke vereniging.

Onze eigen cadeaubonnen, van Wereldwinkel Nederland, kunnen natuurlijk wel gewoon ingeleverd worden, ook als ze bij een andere winkel zijn aangekocht!

Hieronder ziet u voorbeelden van deze bonnen:

Deze bonnen kunt u gewoon bij ons inleveren:

cadeaubon-specimen

Deze bonnen kunt u NIET bij ons inleveren.

ww_bonnen2013cadeaubonnen_1cadeaubonnen_webp-shop4913c-0images

Geachte klant,

Naar aanleiding van uw mail over het inleveren van cadeaubonnen bij Wereldwinkels, die lid zijn van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, het volgende.

Deze cadeaubonnen zijn sinds 2014 in beheer geweest van de Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubon (SLWC). De verkoop van de bonnen lag, in tegenstelling tot het opschrift op de bonnen, in handen van deze stichting.

Helaas is de SLWC een paar jaar geleden failliet gegaan. Er worden geen bonnen meer verkocht maar er zijn ook geen middelen meer op de bonnen te vergoeden. Dit is een strop voor u als klant maar helaas ook voor de winkels.

Het aannemen van bonnen, die nog in omloop zijn, betekent direct verlies voor de winkels. Over het algemeen zullen de bonnen niet meer worden aangenomen. Uit coulance zijn er winkels die bonnen nog accepteren maar alleen als de bonnen ook bij dezelfde winkel zijn aangeschaft, zichtbaar aan een stempel van betreffende winkel. Lokale wereldwinkels bepalen dus zelf of ze de cadeaubonnen nog aannemen. Wij hebben geen lijst van winkels die nog cadeaubonnen aannemen. Het is ook niet mogelijk om de bonnen te gebruiken via de webshop.

Zoals u zult begrijpen is de situatie die is ontstaan door het faillissement van de SLWC ook voor ons heel pijnlijk. Helaas zijn wij niet bij machte hier iets aan te veranderen. Wij hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Els van Luijk

Bestuurslid Landelijke Vereniging van Wereldwinkels

tel. 0345-479250

%d bloggers liken dit: